Saturday 31 March 2007

LA, San Francisco

Hoj!

Pa sma koncno prispela se na zadnjo celino pred prihodom domov. Ze kar prvi dan sma si hotla ogledat cel LA (vsaj tk sem si js mislala, ker do zdaj sma si skor povsod v enem dnevu ogledala mesto), ampak sma ugotovila, da rabis samo do centra iz najinega hostla slabi dve uri voznje z avtobusom. V treh dneh bivanja v LA sma vidla Santa Monico, kraj, kjer se je dogajala Obalna straza, samo je blo tk mrzlo da ni blo nikjer lepih obalnih strazarjev al pa strazark, niti kopal se ni kdo.
Sla sma tudi v Hollywood, ki me je pa prav fajn razocaral. Ne vem no..predstavlala sem si tak fancy kraj kjer kr mrgoli znanih pa bogatih. Vse kar se mi je res dopadlo je bla Kodac dvorana, kjer imajo podelitev Oskarjev in pa plocnik slavnih, kjer sma z Mihano iskala razlicne zvezde (od vseh ki so napisani sma jih poznala okrog 10%). Drugac je pa polno kicastih trgovin in barov za "odrasle".
Beverly Hills je pa poglavje za sebe. To je pa kraj, kjer zivijo bogatasi in navadni smrtniki tam skorda nimamo kaj iskat. Pac malo sma si pogledala trgovine in to je blo to. Ugotovila sem, da je LA mesto bogatasev in revezev, tistih umes pa ni ne vem kolk in zato mi sploh ni bil vsec.
San Francisco je pa cisto neki drugega. Sicer tudi ogromen, ampak to bojo zgleda vsa mesta. Hotla sma si it ogledat Alcatraz, ampak so meli zasedene ture do naslednjega tedna, sma ga pa vidla od dalec. Ful zanimivo mi je blo, da je od SF oddaljen samo slaba 2 km( js sem si predstavlala da je to kje sredi morja), ampak uradno noben zapornik ni uspel prit do celine. A uganete zakaj ne???
Zadnjic sma vidla najbolj strmo ulico na svetu, tu pa imajo najbolj vijugasto:)) Zgleda boma na tem potovanju vidla vse naj... ulice:))
Nc..to bo zaenkrat to..slik zal nebo, ker jih ne morema dat na racunalnik, tk da se bote mogli sprijaznit samo z opisom:))
Mejte se fajn,
Cau, Mojca

8 comments:

Anonymous said...

Mojca,navsezadnje boš ugotovila,da je najlepše doma,da smo le bogati kljub temu,da imamo malo cvenka v žepu.Dita

Anonymous said...

Mojca se v Boratovem slogu odpravlja cez celino v iskanju junaka popularne nanizanke.
High-five, great success!

Anonymous said...

zarad močnih morskih tokov ni noben pobegno...no razn sean connery...sam on je itak james bond, tk da nmo vse rata...lp!

Anonymous said...

Hojla, draga moja!

Upam, da ne bosta podaljšala bivanja v ZDA zaradi velikih mest, ki si jih nista utegnila pogledati.
Da ne bi čisto pozabila, vaju moram spomniti, da so male mestne občine tudi zelo luštne, da ne govorimo o njihovih prebivalcih, ki vaju že komaj čakajo - vsaj nekateri.

Pa da ne pozabim, tudi Metkin mož Andre redno spremlja vajino potovanje in vaju pozdravlja.

Lepo se imejta še naprej!

Anonymous said...

Še doro da nista mogva jt v Alcatraz, ka pa če pol ne bi mogva nazaj...
Ja mavo sta pa le bva bogataša z Beverly Hilsa ko sta se tam sprehajava. Ja, fajn vama je.
Lepo se imejta še naprej pa lepe praznike vama želim pa čimveč pisank...
Večerni pozdrav iz Ravn

Anonymous said...

Hmmm, Bađo, mogoc bi mel tut kak "Wasser hov-hov" kako besedo za rect pr pobegu.

Skoda da nism prej vido,da sta bla v LA, ker je pred dnevi svojo zvezdico dobila tut Halle Berry, pa mogoc niti ne bi bvo tk svoh met kake slikce. :)

Sicer pa, da ne pozabita na nas, priprave na Val Thorens 2007 so v ciljni ravnini. :))

Lp, Rok

Anonymous said...

Hej!

No, midva vam vsem zelima lepe praznike...pa ne sprevec jest da vam nebo slabo:))
Se cujemo cez par dni na tapravem blogo...
Lep pozdravcek, M&M

Anonymous said...

Pozdravljeni!
Zakaj nobeden več ne piše?
Javite se kaj...