Sunday 11 February 2007

Road trip

Haj!

Za nama je 8000 prevozenih kilometrov in blo je prav zabavno (ce odstejemo da skor nikje ni blo sprejema, zravn sma mela pa sam 3 Cd-je, [pa vsi trije so bli bol ko ne enaki). Prejsnjic sva se se hvalila da nisva nic povozila, zdaj pa imava na vesti nekaj samomorilskih ptic in kak milijon kobilic. Prehitela sva tudi ogromno road-trainov, vec kot 50 metrov dolgih tovornjakov (prvo je blo se kr grozno, sam pol sma bla pa ze prava profesionalca v prehitevanju)
Na poti do Darwina najbolj severnega mesta v Avstraliji, sva se ustavila na krokodilji farmi, kjer imajo okrog 30 000 krokodilov. Oba sma bla ful pestrasena ko sma vidla prve kokodile samo par metrov stan. Po televiziji zgledajo manjsi v zivo pa so prav grozni!!!! Zelo zanimivo mi je pa to da se lahko na farmi odlocijo, kakega spola bo krokodil ko se izleze iz jajca. Ce valijo jaje nad 32 stopinjami se izleze krokodil ce pa pod 32 stopinjami pa krokodilcica. Na farmi vzgajajo same samce, ker se hitreje razvijejo in so prej pripravljeni da postanejo torbice in zrezki.
Na vzhodni obali, v Townsvillu, naju je zelo zamikala prelepa pescena plaza, ampak je kopanje v tem letnem casu prepovedano zaradi smrtonosnih meduz.
V srediscu mesta pa sva naletela na ogromno barvnih in zelo lepih papig (skor take ko Pi in Pa). Js prav nisem mogla verjet da so tam kar same...ne da bi ble zaprte v kletki. res kulsko:))
Trenutno pa se nahajava v Cairnsu, mestu, ki je ob najvecjem koralnem grebenu na svetu in jutri se geva potapljat. Viiiii...koma ze cakam!!!

Upam da ste tut vi vedu, pa se hitro spet cujemo.
Lep pozdravcek,
Mojca

kenguru King's Canyon grozen krokodil
razdalje ufo nevihta hranjenje road train road train opozorilo prva pomoc papiga

15 comments:

Anonymous said...

em...niso ptice samomorilske...vdva sta morilska...tk da s tem se kr ne tolažit...drgač pa mojca, te kr vidim ko je miha prehitevo...skor podvozje dov utrgavo, tk premzava si ti tam zravn zihr:D...fajn se mejta...lp

Anonymous said...

Pozdravljena!
Krasne fotografije sta posnela.
Mojca, a pri road trainu si pa ti?
A si predstavljaš na naših cestah take pošasti. No, do Hude luknje bi še šlo, tam bi se pa zagozdil. :-)
Lepo se imejta še naprej, uživajta, pa kaj tudi zapišita. Junija bomo zahtevali predavanje, da bomo tudi mi deležni malo teh lepot.
Pa varno potaplanje vama želim in čimprej se oglasita.

Anonymous said...

Z Blažem se popolnoma strinjam. Malo bolj previdno vozita, da ne bosta tretjino tamkajšnje favne pomorila.

LP

Anonymous said...

Ja slikice morm tut js pohvalit, ker so zelo lepe.
Glede ptic pa...je čist vseeno al so samomorilske al pa sta vidva morilska...pazita sam, da vama to pol nebo prišlo v navado, ker pri nas v Sloveniji se tega ne dela. ;)
Za prehitevanje...vrjamem ja da sta postala profesionalca...sam si pa ne morem predstavlat,kk je prehitevat tak dovg tovornjak (al karkoli je že)...edino če so enosmerne ceste. :)
No pa previdno s prehitevanjem in ne preveč ubijat...da nevta mela doma to pol za hobby :D
Uživita še naprej - pa hitro se spet oglasita...Čaw

Anonymous said...

A da se kje v naravi tudi zgodi, da so moški prej in bolj koristni kot ženske? Saj zato so pa ostali na krokodilji stopnji.
Sicer pa uživajta naprej, pa naj vaju ne obhajajo misli, da bi tam ostala.

Ales said...

ahaha. vinegar majo na plaži za prvo pomoč:) hehe.
ful dobre fotke. un krokodil je direkt za na naslovnico national geographic.

Anonymous said...

Pozdravček!
Zgleda da vaju kobilice kar zasledujejo. Če niso na krožniku, so pa v naravi. Slike so ful fajn, in jaz imam vsak dan drugo sliko za namizje.
Se strinjam z Ireno glede potopisnega predavanja. Prehitet tak dolg tovornjak si pa tud ne predstavljam. Mojca ne preveč premzat... Fajn se potapljita....

Anonymous said...

Mojca,glej da ne boš kake papige domov prinesla, ker so tk lepe - žive ne povožene.Glede krokodilov ste pa korajžni: tako vidva ko tudi Urh in Tinka( sta pa ja gledala nadaljevanko Vrnitev v Paradiž).
Teta Meta

Anonymous said...

Z Meto se pa popolnoma strinjam. Papig pa res ne nosit domov.

Uživajta še naprej.

Anonymous said...

mama Irena tretjič:
Saj nočem šimfat - ampak malo se pa le pošpeglita po Tinki in Urhu.(koroščina je kr težek jezik)
Slikajta tudi hrano, pa vaju postavita v kako lepo okolje.....

Sicer sta pa super :-) :-)

Anonymous said...

Ne ne Mojca - ti kr ne posluši mame (Irene).Zdej tk govori, drgač pa koma čaka, da bota prinesla še kako papigo - pa itak morjo bit u parih tk da kr 4 prinsta. :D :D

Mojca said...

Oj!
Ne se bat, saj papig neboma prinesla (ceprav najrajs jih bi ko so take lepe.
Drgac pa Blaz..ko si me skos zajbavo glede bozica v Avstraliji...a ves kk se tole rece maj kebro??? Christmas beattle:)))))) Sam tejk da bos vedo al:)))
Pa..lepo prosim vse zveste bralce, da mi poslejo naslove na moj mail...mojcabostjan@gmail.com, da lahko poslema kako kartico.
Lepo se mejte!!
Papa, Mojca

Anonymous said...

Cao!
res so super fotke, obvladata zadevo, res.
Dajta se kaksno slikico od papagajev gor, da vsaj vidimo, za kaksno posvojitev naj bi slo, ha ha.
Uzivejta na koralnem grebenu. Upam, da bosta imela cim lepse vreme, ker takrat se vidi najvec teh ekzoticnih ribic, pa slikat ne pozabita.
Ziva

Anonymous said...

sam to še ne pomeni da majo božič avgusta:D...

Anonymous said...

Mojca in Miha, fotke so super! Se mi prav lusta ze sonca pa morja, komaj cakam da bo poletje! Papigo bi js tudi eno, ce se ze odlocita svercat.

p.s. dejta se kakih miljon komarjev pobit al pa cekov, ce bota naletela nanje....teh mamo poleti poln kufr ;)

Kako se pa to prehiti, se mi pa tut priblizno ne sanja. A majo tk ravne ceste da tolk naprej vidis? Pa tk prazne? Mislim, ce se bi pri nas pojavil tak tovornjak, bi se promet ustavil! Definitivno!